Гърците се оплакват от добитъка в Кърджалийско, мълчат си за „каскадите“

Водачите на МПС от Гърция трябва да шофират особено внимателно в отсечката от ГКПП „Маказа-Нимфея” до Кърджали, предупреждават журналистите от Комотини. В публикации на местните медии се разказва за последния случай на блъснато животно от 56-годишен грък. Както вече 24rodopi.com писа, това е трети инцидент на гръцки шофьор, който блъска крави на пътя.
Жителите на Кирково и съседните селища са склонни да оставят животните да пасат свободно, без надзор, така че те много често са на пътя и създават предпоставка за ПТП, се казва в публикацията. Срещата шофьори с животни по селските пътища в съседната страна е масово явление. Българските граждани в граничния район са свикнали с изолацията и до отварянето на прохода не са имали подобни проблеми. Реалността в момента е друга. След отварянето на гръцко-българския път често стават катастрофи. Новата отсечка  за Кърджали, чието отваряне се бави, се очаква да разреши проблема с животите, пише вестник „О хронос” (на снимката).
Както вече 24rodopi.com писа, при построяването на 24-километровата отсечка от спирка „Джебел” до Подкова бяха изградени проходи за животни на 8 места под пътното платно.
Комшиите обаче не казват нищо за гърците, които не спазват пътните знаци и се опитват да стигнат до Кърджали по незаконни пътища. Някои от тях вече катастрофираха сериозно (на снимката долу).
hard admin

*

Top