Гърция не искала камиони през Маказа!? Добре, а България защо не се съгласява?

Правителството в Атина бави отварянето на новия граничен пункт „Маказа“, защото не иска през него да минават камиони.
Ами тогава какво чакаме!? България да се съгласи и по отсечката Кърджали – Маказа – Комотини още утре да тръгнат леки автомобили.
Какво по-хубаво от това пътят до по-хубавото море да е само на час време за родопчани и да не се стряскат от тирове с дремещи в жегата шофьори; мургави водачи на 20-годишни микробуси, натъпкани със съмнителни стоки, да не изнервят бизнесмените в Северна Гърция; немощни от свръх употреба камиони да не образуват задръствания по височините…
На всичкото отгоре, докато не сме готови с отсечката от спирка „Джебел“ до Подкова, да наричаш пътя от Кърджали пред Комотини до Александруполис Трансевропейски коридор №9, си е нахалство. А докато пък Кърджали няма Околовръстен път, да настояваш по „Беломорски“ да се спускат тирове, това е признание, че мразиш хората, живеещи в града край Арда.
Ако кабинетът „Орешарски“ мисли за хората в Кърджалийско, а и не само тук, трябва час по-скоро да приеме условията на Атина.
След 30-40 дни пунктът ще е от полза само за онези с камионите със съмнителните стоки, а малко по-нататък – само за гърците, които ще пътуват за ски сезона на Пампорово.

24rodopi.com

hard admin

*

Top