Гърция: Отваряме Маказа на 9-ти август, но пробно!? Големият туристически поток ще тръгне наесен

Гърция смята да отвори за движение прохода Маказа на 9 август – петък, но само пробно. Официалното откриване на новия граничен пункт „Маказа-Нимфея” ще бъде в късната есен.
Това пишат медиите в Северна Гърция. 9 август е вторият ден от Рамазан Байрам, посочват още комшиите.
Както първи 24rodopi.com писа, Атина възнамерява да открие ГКПП Маказа за началото на зимния сезон. Правителството на Гърция иска отсечката от Комотини до Кърджали да отговаря на всички условия за международен път, но участъкът от спирка „Джебел” до Подкова все още е в ремонт и ще бъде предаден за експлоатация в първите дни на ноември.
Както вече писахме, гърците работят ударно, за да бъдат готови с последния участък на гръцка територия. До петък 5 комисии ще се произнесат за асфалтирането, поставянето на мантинели и др.
„Желанието на министър-председателя Андонис Самарас и вицепремиера Евангелос Венизелос за откриването на граничния пункт  е голямо. Те трябва да съчетаят програмите си с тази  на българското правителство, която има свои проблеми и срокове. Вероятно официалното откриване  на граничния пункт ще е през есента”, пише „Еleftherovima”.
От Комотини до границата с България ще се стига за 15 минути, пътят до Кърджали ще е  30-45 минути, а до Пловдив – час и тридесет минути, припомнят колегите.
hard admin

*

Top