Гюрсел Емин: От 52-ма в дирекция „Земеделие“, по времето на ГЕРБ са уволнени 34-ма!

„Работата ми винаги е била прозрачна, така ще бъде и занапред. Дължим тази прозрачност на земеделските производители”, заяви шефът на Областна дирекция „Земеделие” в Кърджали Гюрсел Емин в отговор на твърденията на народния представител Цвета Караянчева за „системен натиск върху служители от службите”.
“Защо е тази паника, която е обладала г-жа Караянчева? От какво е породена тя?”, пита земеделският началник и допълва:
„Да, бях на обиколка по службите, но тя е свързана с две кампании, една предстояща и друга, която провеждаме в момента. Кампанията е за предоставяне на ваучери за горива на земеделските производители. Длъжен съм да се уверя на място как протича тя, имат ли нужда от нещо службите, да бъде максимална оптимизирана и рентабилна самата кампания. В тези трудни времена е належащо да бъде така, няма друг начин”.
Шефът на земеделската служба в Кирково е от 6 месеца в болнични. „Назначих временно изпълняващ длъжността, защото няма друг начин – тази държавна структура трябва да работи, земеделските производители трябва да бъдат улеснени”, каза Гюрсел Емин.
Той смята, че се създава ненужно напрежение от страна на депутатката от ГЕРБ. „По службите заварих хора назначени от ГЕРБ без необходимият ценз, нормално е такива назначения да бъдат ревизирани.Уволнения е имало в периода 2009/2013 година. От 52 щатни бройки в дирекция „Земеделие”, по времето на ГЕРБ са уволнени 34, като 23 от тях  са били държавни служители.Фактите и цифрите сами по себе си говорят – кой какво е вършил. Готов съм заради прозрачността да представя и документация. Вижте, имаме да вършим много работа, земеделските производители имат очаквания от нас. Когато работиш не се ангажираш с неоснователни изказвания на хора далеч от земеделието”, заяви регионалният земеделски директор.
hard admin

*

Top