Давутоглу след срещата с Борисов: Турското население в България е мост между страната и Турция и ние заедно ще полагаме грижи за него!

Турското население в България е мост между страната и Турция и ние заедно ще полагаме грижи за него, заяви министър-председателят на Турция Ахмед Давутоглу, който е на еднодневно посещение у нас.
Турция пуска високоскоростна жп линия между София и Истанбул. Това съобщи турският премиер Ахмед Давутоглу след като проведе среща с българския си колега Бойко Борисов. И изтъкна, че страната ни ще участва в големите транспортни проекти, които предвиждат.
Отношенията между двете страни ще са приоритетни в енергетиката, земеделие, търговия и инвестиции, обясни той. И изтъкна, че търговският обем на Турция от 5 млрд. долара ще бъде повишен. Предвиждаме интерконекторна газова връзка за доставка на газ от Азербайджан до България.
В рамките на регионалните политики ние обсъдихме някои въпроси. Единият от тях беше съвместна работа с Гърция, стана ясно от Давутоглу. Проблемът с мигрантите от Сирия е друг въпрос, по който двамата са разговаряли.
През април ще осъществим среща на високо равнище между двете правителства, каза още Ахмед Давутоглу.
 
hard admin

*

Top