Данчо без Манчо в парламента! Сидеров ни дойде байгън, ами ако и другият „бойков експеримент“ – Яне Янев, беше станал депутат?

К`ъв първи ден изкараха новите депутати!?

Един Волен Сидеров стига за цял един народ. Толкова богат репертоар – бойкот на химна на ЕС, игра с регистрацията (негова и на подчинените му), слово като на митинг от ранния период на Кастро, нападнат журналист, унизен полицай,– а работата на парламента още не е започнала.

Представяте ли си, ако и Яне Янев и десетина човека от РЗС бяха в народното Събрание!?

В някоя медия вероятно щеше да се появи нова рубрика „Данчо и Манчо в парламента”, в друга – културен критик щеше да стигне до прозрението за „политически римейк на концерт на Лили Иванова и Асен Гаргов, но с най-фалшивото пеене, случвало се някога в България”, в трета – анализатор щеше да проследи житието и страданието първо на единия, а после и на другия, и да стигне до интересно заключение. И Волен Сидеров, и Яне Янев, минаха през „лабораторията на Бойко Борисов с политическите мишки” в предишния парламент. Дали са били успешни или не тези експерименти, проблемът си е на Борисов. При всички случаи обаче, не са довършени, което вече следва да кахъри БСП и ДПС. Редно е двете формации да стигнат до извода, че политическите мишки не са това което са. Особено, когато са програми в лабораторията на опонента.

Май най-добре за БСП би било създаването на предпоставки за поява на нова парламентарна група. Винаги ще се намерят 10 човека измежду 23-мата депутати на Волен Сидеров. Неотдавнашни парламентарни периоди помнят това, а и колко му е да убедиш един човек, който носи нова депутатска карта в джоба си, но винаги чука на дърво този миг да не свърши.

 

24rodopi

hard admin

*

Top