Данъчните в акция „Отчитат ли се парите по баловете”

Масирани проверки в обекти, посещавани покрай абитуриентските балове, започнаха инспекторите от НАП Пловдив. На обстоен контрол до края на месец май ще са както ресторанти и дискотеки, в които има организирани ученически и семейни тържества, така също фризьорски салони и фотографски ателиета, които са неизбежна част от подготовката на зрелостниците.

За целта, служителите на отдел „Оперативни проверки” в приходната агенция са се допитали до представители на гимназиите в кои питейни заведения са направени резервации за провеждането на абитуриентски балове.

Проверките ще обхванат не само Пловдив, но и големите градове от Южна България, които са в обхвата на тукашната дирекция на НАП – Стара Загора, Хасково, Пазарджик, Смолян и Кърджали.

Ще се следи за това дали коректно и изрядно се отчитат продадените куверти и приходите от продажби на място в заведенията. Според сигнали и информации, постъпващи в приходната агенция, търговските обороти по време на абитуриентската еуфория не се регистрират навсякъде редовно, което води до укриване на дължими данъци.

hard admin

*

Top