Да бъдеш полицай в Кърджали никак не е… добре! Псувани, удряни, заплашвани…

„Много див и опасен селянин обърна маса, счупи кана  и заля всичко наоколо с айран. Елате да го приберете”, този сигнал бил подаден в полицията в Кърджали от персонала на една от най-посещаваните механи в града Арда.
Пристигналите на място полицаи установили, че фаянсаджията М. А. Р. обиждал двама от обслужващия персонал и част от клиентите. Посягал е да удря сервитьорите, наричал ги „боклуци”.
Двамата полицаи пък заплашил с „уволнение на следващия ден”. Служителите на реда отвели хулигана в полицейското управление в квартал „Веселчане”.  Там М. А. Р. обиждал присъстващите полицаи. Освен обидните думи, използвал и неприлични жестове с ръце.
„Дивият и опасен селянин” е признал вината си и се споразумял с полицията, което го спасява от затвор. Съдът в Кърджали одобри постигнатото споразумение.
М. А. Р. се признава за виновен в това, че в заведението и полицейското управление извършил непристойни действия – обиждал, псувал, посягал да удря. За грубото нарушаване на обществения ред и изразеното явно неуважение към обществото, които деяния се отличават с изключителен цинизъм, на фаянсаджията му е наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от 6 месеца. Изтърпяването му се отлага за срок от 3 години.
„А*ана ко*ум, си*иджан полис”(Да ти е*а пу*ката, да ти е*а полицая). С тези думи двама мъже от Кърджали се нахвърлят с юмруци върху служител на реда, отзовал се на сигнал за скандал пред заведение в центъра на областния родопски град.
В 5 часа сутринта на 26 септември 2015 година 26-годишният Емил А. и 27-годишният Мартин А. прекаляват с изпитите питиета в местен бар, излизат навън и започват да трошат бутилки. На място пристига полицейски патрул, а агресията на двамата безработни мъже се насочва към органите на реда. На метри от паметника на Васил Левски хулиганите започват да нанасят удари с юмруци в гърдите на един от униформените служители, псувайки го на турски. Двамата младши инспектори успяват да се справят с нападателите и да им щракнат белезниците.
Емил А. и Мартин А. отнесоха 10-месечни условни присъди с по 3-годишен изпитателен срок за грубо нарушаване на обществения ред и съпротива към органите на властта. Двамата ще платят и 530 лева съдебни разноски.
Кърджалиец бе осъден да лежи 6 месеца в затвора за обида на полицаи.
Ф.К.И., безработен и осъждан, бе признат за виновен в това, че на 1 юни в Кърджали извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – заплашвал и обиждал Й.П.Г., И.П.И. и В.В.С.- полицаи в РУ „Полиция” с думите: „боклуци … педерасти … ще Ви наритам”. След това  той посегнал да удари с юмрук И.Г., счупил с ръка стъклопакет на прозорец и потрошил с крак дървено бюро, поставено в стая на РУ „Полиция” в Кърджали, като деянието е извършено повторно и е съпроводено със съпротива срещу органи на властта, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред.
За съпротива срещу униформени и нанесен удар на полицай в ареста на РУ-Момчилград бе задържан 47-годишният Т. А.
Мъжът трябвало да освободи семейното жилище, присъдено след развода на бившата му съпруга с решение на съда. Полицейските служители оказвали съдействия на частния съдебен изпълнител. Мъжът бил поканен да напусне доброволно жилището, при което той се нахвърлил и ударил с юмрук в лицето единия полицай.
Непълнолетен ритал с крака и посягал да удря с ръце полицаите Е.Д.В. и Л.Д.М., които се опитвали да му поставят белезници, при което ударил с юмрук в областта на лявата долночелюстна става служителя на реда Л.Д.М.
Окръжният съд в Кърджали призна непълнолетния Е. Н. К. за виновен, в това, че „като е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, употребил сила с цел да принуди органи на властта – полицаите при РУ „Полиция” в Кърджали Е. Д. В. и Л. Д. М., да пропуснат нещо по служба – да извършат проверка за установяване на самоличността му и да го задържат”.
Наложено е наказание „Лишаване от свобода” за срок от осем месеца, като изпълнението се отлага за 3 години.
Избухлив кърджалиец налетя да бие съгражданин пред полицейското управление в квартал „Веселчане”, а после се нахвърли и на 4-ма униформени служители.
За да не попадне в затвора, безработният А. Р. М. се споразумя с прокуратурата. Той се признава за виновен, че ударил с ръка в лицето Д. М., като му казал: „Ще те убия!”.
Полицай се притекъл на помощ и се опитал да спре боя. Побойникът успял да се отскубне от ръцете на автоконтрольора в сектор „Пътна полиция”, като и срещу него просъскал „Какъв си ти, ще те е.а в полицая !?”, след което го избутал с ръце в областта на гърдите.
А. Р. М. отказвал да изпълни полицейските разпореждания да спре да буйства, като отново се опитвал да удари Д.М. Последвали псувни към дошлите трима полицейски служители. Униформените били блъскани от А. Р. М., за да може да стигне до Д. М. и продължи да го бие.
За действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу органи на властта, съдът осъжда А. Р. М. на наказание „лишаване от свобода” за срок от една година, като отлага изпълнението на така наложеното наказание с изпитателен  срок от три години.
24rodopi.com
На снимките:
Кърджалийски полицаи блокираха в последните два дни входа на Кърджали до КПП „Чилик”, Кръговото пред автогара „21 век и пътя за Маказа край Кирково заради предстоящото орязване на компенсациите им. С готвените промени в Закона за МВР ще бъдат намалени обезщетенията на пенсионираните служители наполовина. Те ще изгубят и процента за прослужено време, предвиждаше се също и размерът на отпуските им да бъде намален.
Днес полицаите ще се съберат пред паметника на Васил Левски в центъра на Кърджали. Протестът е насрочен за 12.00 часа.
hard admin

*

Top