Двамата 26-годишни наркомани блъскали, ритали и душили до смърт Надежда Куцкова

Двама наркомани от София са задържани за убийството на 84-годишната Надежда Куцкова, свекърва на известната съдийка Нели Куцкова. Новината бе съобщена от софийския градски прокурор Христо Динев и шефа на СДВР Ивайло Спиридонов днес на обяд на специален брифинг.
Възрастната жена от Кърджали бе пребита до смърт, часове преди настъпването на Нова година от неизвестни бандити, нахлули в дома в кв. “Овча купел”, за да го оберат.
26-годишните Станислав Маламов и Велик Корчев били спипани извън София във вторник, след като криминалистите ги дебнели няколко дни. Близо месец те се укривали в провинцията, затова се изненадали при ареста.
“Мъжете се занимават с кражби, грабежи и разпространение на дрога, не работят. Те са най-ниско ниво престъпници”, казаха полицаи. Единият бил осъждан за кражба. Двамата се специализирали в обирите в жилища от кварталите под Витоша, които са на територията на 6-о РУП.
Полицаите стигнали до тях, след като по почерка на престъплението проверили кримиконтингента, вилнеещ из района. При разпитите Станислав и Велик се топели взаимно. Те твърдели, че не очаквали в жилището да има човек. В сряда в присъствието на служебни адвокати бил извършен следствен експеримент, за да обяснят как са блъскали жената в стената, ритали и душили, а после претарашили дома и задигнали около 1000 лв. Повдигнато им било обвинение за грабеж, придружен с убийство. Днес прокуратурата ще поиска съдът да ги остави в ареста.
“Хората работиха изключително енергично. Благодаря на полицаите, че така бързо реагираха”, каза Нели Куцкова пред Би Ти Ви. 
На снимката: съдия Нели Куцкова
hard admin

*

Top