Двама възпитаници на Езиковата се класираха за финалите на най-голямото състезание по международно публично право – JESSUP във Вашингтон

Двама възпитаници на Гимназията за преподаване на чужди езици (ГПЧЕ) „Христо Ботев” в Кърджали представят България на най-голямото и престижно състезание по международно публично право в света.

Шукри Рашид и Атанас Събев спечелиха финала на JESSUP с отбора на СУ „Св.Климент Охридски” и ще представят страната ни на световното във Вашингтон.

По традиция, на това състезание, се събират студенти  от престижни световни университети. Казусите, по които участниците спорят, винаги засягат особено актуални въпроси от международното публично право.

„Тази година България ще участва с двама студенти, завършили Гимназията, които доказаха, че стойностното образование е гаранция за успешна реализация на младите хора – каквото е всъщност политиката на ГПЧЕ „Христо Ботев”. Гордеем се, млади хора, с постиженията Ви и благодарим, че ни накарахте за пореден път да усетим удовлетворението от свършената работа”, се казва в съобщението на ръководството и колектива на ГПЧЕ „Христо Ботев”.

hard admin

*

Top