Два протеста в Източните Родопи: В Кърджали и Момчилград, от 11 часа, в неделя

Хората от регион Кърджали ще подкрепят националния протест срещу монополите в неделя от 11 часа.

Традиционно кърджалийци ще се съберат пред паметника на Васил Левски в центъра на града.

Гражданите на Момчилград също се присъединяват към националния протест. Ще се съберем на градския площад, съобщиха организаторите.

„Единствената ни молба е протестът да е мирен. Умоляваме лидерите на политическите партии и ръководствата им да стоят на разстояние от протестиращите. Протестиращите нека се въздържат от хулигански прояви”, се казва в съобщението на организаторите.

Тази неделя щяло да се протестира не само срещу високите цени на тока и порочните практики на EVN, но и срещу „корупцията по високите етажи на властта, безхаберието на политиците и натиска на монополите върху гражданите на Република България”.

Междувременно някои неправителствени организации и лица се опитваха в петък и събота да си припишат основно заслуги като организатори на протестите, пращайки в медиите съобщения за техни инициативи. Сред тях е и финансирано от властта сдружение.

 

На снимката: Миналата неделя над 500 човека се събраха пред паметника на Левски в Кърджали

hard admin

One Comment;

  1. Борман Комерс said:

    На хората им е писнало вече, писнало им е от обещания, писнало им е от безхаберие, от недоимък…за съжаление, както и този, всеки протест се политизира накрая… 🙁

*

Top