Два пъти повече автобуси от Кърджали за София в подкрепа на Орешарски на 9-ти септември!?

600-те човека от Кърджали, които подкрепиха кабинета „Орешарски“, щели да се върнат в столицата с два пъти по-голяма подкрепа през септември.
На 16-ти август няколко автобуса отпътуваха за София. Нашите протестираха първо пред президентството, а после са включиха в митинга в подкрепа на правителството и актуализацията на бюджета.
„Много от записалите се да пътуват за София не могли да дойдат заради ранния час на тръгване на автобусите – 4.00 часа“, поясниха за 24rodopi.com участници в протестите.
„Протестната вълна в София ще се обърне през септември. Правителството на Пламен Орешарски ще получи мощна подкрепа от многохиляден червен митинг“, пише “Стандарт”, позовавайки се на източници от “Позитано” 20. Всеки ден в соццентралата получавали десетки обаждания от структурите в страната с искания БСП да влезе в новия политически сезон с грандиозен митинг.
За това настояли симпатизанти и членове от Силистра, Бургас, Кърджали, Пловдив, Благоевград, Кюстендил, Велико Търново и др. По предварителни данни само от Южна България червените щели да съберат близо 10 000 души. Една от най-предлаганите дати била 9 септември. От години социалистите отбелязват този ден с поклонение пред Братската могила в София и събор в местността Копривките до Пловдив. Тя е известна като Малката Бузлуджа.
Обмисляме предложенията, но все още нямаме решение за подобен митинг, твърди пред “Стандарт” секретарят на Изпълнителното бюро на БСП Катя Николова. Изпълнителното бюро на червените се събира след кратката ваканция на 27 август.
На снимката: Кърджалийци по жълтите павета в столицата, 16 август

hard admin

*

Top