Два тира с дарения за сирийските бежанци потеглиха от Кърджали

Дарения, които бяха натоварени в 12 микробуса, събра Районното мюфтийство в Кърджали. Те са предназначени за сирийските бежанци от центъра за настаняване в Пъстрогор. В утрото на 8 октомври помощите бяха претоварени на тир и камион, които заминаха по предназначение.

„Мюсюлмани и християни от региона дариха 200 одеяла, 20 юргана, 20 дюшека, 20 възглавници, 50 чувала картофи, 60 кг. фасул, олио, много дрехи”, обяви районният мюфтия Бейхан Мехмед. Хората са откликнали на обявената от Главно мюфтийство кампания “Подай ръка – бъди Енсар”, която стартира на 13 септември. Кампанията в Кърджалийско е започнала от село Глухар.

„Тази кампания възстанови доверието между хората и институциите. Тя укрепи и доверието между българи и турци. Уверих се, че капка по капка – вир прави”, заяви мюфтията.

Решихме да транспортираме даренията два дни по-рано, заради големия мюсюлмански празник Курбан Байрам, поясни Бейхан Мехмед.

Районният мюфтия допълни, че ще се направи всичко възможно бежанците –мюсюлмани, да получат за Курбан Байрам месо от жертвени животни, заклани в кланици с европейски сертификати и сертификат от Главно мюфтийство за спазване на изискванията на мюсюлманския обичай.

Георги Кулов—————————————————————–
Посрещнете 8-ми декември със sпециална оферта за всички студенти в хотел Рила

hard admin

*

Top