Двеста кърджалийци пред парламента

  • Скандираха “Оставка”, “Крадци”, “Корупция”, “Октопод”, “Мафия”
  • Едни от тях поеха разноските си, другите бяха на партийна ясла

"Георги КУЛОВ
Над 200 привърженици на опозицията от нашата област участваха в протестния митинг под наслов „Не на корупцията” в София. Освен от Кърджали сред тях имаше хора от Кирково, Ардино, Крумовград. Те не бяха организирани в обща група по време на протеста. Пристигнаха по различно време с автобуси, бусове, коли. Според техните организатори представителите на ГЕРБ, „Атака”, СДС и ДСБ са се смесили с множеството, носейки знамената на партиите, които представляват.
Организационният секретар на областната структура на ГЕРБ Стефан Чанев каза, че групата на партията от Кърджалийско е наброявала над 100 души. Протестиращите се придвижили с леки коли. Всеки е поел разноските си по пътуването и престоя в София.

Групата от „Атака” пътува с автобус на фирма „Мариета”. Привържениците на Волен Сидеров носеха хоругви и указателна табела на кърджалийската организация. Автобусът премина през проверки на полицията. Пристигащите от провинцията с рейсове бяха проверявани за пътни листове.
От областната структура на ДСБ в митинга участваха 60 души по техни данни. Поискахме правителството да си отиде мирно и тихо. Следващият ни протест няма да бъде толкова сдържан, каза областният лидер на ДСБ Димитър Топалов. Местните организации в Кърджали, Крумовград и Ардино поеха разноските на членовете си.
Привържениците на СДС от Кърджалийско дойдоха с коли и бусове в София. Лидерката на сините Дора Христова се движеше с групата от НИС.
Според очевидци някои от дошлите от провинцията се отклонили още по време на шествието. Те предпочели да пазаруват в софийските магазини, използвайки, че безплатно са се озовали в столицата.

информация: в. Нов Живот
[center]

[/center]

hard admin

*

Top