Две деца загинаха при взрив на бомба в социален дом

Две момчета на 13 и 15 години загинаха, а друго е тежко ранено след като самоделно взривно устройство избухна в социално заведени в Крумовград, съобщи за Дарик кметът на града Себихан Мехмед. Бомбата е избухнала към 14.45 часа в местния комплекс за социални услуги.

Едното от момчетата е починало на място, второто е било откарано в тежко състояние в крумовградската болница и по-късно е издъхнало. Пострадалото 16-годишно момче е било транспортирано в болницата в Кърджали.

На мястото на инцидента веднага е бил изпратен екип на полицията. Намерени са множество гайки, бурми. Засега не е изяснена причината за взрива и дали самите деца са изработвали бомбата или тя е била внесена готова и при невнимателно боравене се е възпламенила. На мястото на взрива има и експерти от научно-техническата лаборатория за установяване на вида на устройството и служители от сектор "Борба с организираната престъпност".

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, заместник-министърът Валентина Симеонова и изпълнителният директор на Държавната агенция за закрила на детето Надя Шабани и заместник-председателят на ДАЗД Христо Монов пътуват към мястото на инцидента.

На мястото на инцидента екип от психолози на Държавната агенция за закрила на детето оказва специализирана помощ на децата, настанени в комплекса.

Комплексът за социални грижи се намира в бившия Дом за деца, лишени от родителски грижи "Михаил Ив. Калинин", в Крумовград.

Информация: DarikNews

Спасов

*

Top