Две титли за волейболистите на „Славейков”

Две областни титли завоюваха волейболистите на СОУ „Петко Рачов Славейков”, водени от треньорите Павел Митев и Димитър Гочев. Областните първенства по волейбол от ученическите игри се състояха в спортната зала на СОУ „Петко Рачов Славейков” за възрастовата група 5-7 клас и зала „Арпезос” при по-големите.
Безапелационно първото място при момчетата 5-7 клас бе за младите надежди от „Славейков”, които са републикански шампиони от 2013 година. Амбицията е отборът да се включи в борбата за медали и тази година. При момичетата от същата възрастова група пръв стана отборът на СОУ „Отец Паисий”-Кирково, надделял над „Славейков” в изключително оспорван мач с много обрати. И при момичетата областният първенец не е случаен – миналата година кирковските момичета станаха републикански шампионки в спартакиадата на малките селища.
Във възрастовата група 8-10 клас юношите на „Славейков” също бяха категоричните победители – тяхната следваща цел е да успеят на зоналното и да се класират на републиканските финали. При девойките първото място спечели СОУ „Васил Левски”-Ардино.
hard admin

*

Top