Дебатът на кандидатите посочи двама виновници за кризата в ОЦК – Иван Костов и Цветелина Бориславова

Кой е виновен за кризата в ОЦК – Иван Костов или Цветелина Бориславова? Това беше един от акцентите в предизборния дебат в Кърджали, организиран от националната телевизия.
За разлика от предаването на ТВ7 преди седмица, този път се получи дискусия, а предаването продължи повече от предвиденото време.
5-ма кандидат-депутати участваха в „Диспут на колела” тази сутрин. Цвета Караянчева от ГЕРБ закъсня, но включването й вдигна адреналина на опонентите й.
Другите участници бяха Милко Багдасаров от БСП, Неджми Али от ДПС, Корман Исмаилов от Коалиция „Свобода и достойнство” и Мухарем Мехмедов от СДС.
Караянчева посочи, че е направена голяма грешка при приватизацията на ОЦК по времето на Иван Костов. Държавата трябвало да запази дял в капитала на дружеството, което давало препитание на 2-3 хиляди семейства. По този начин щяло да се запазят работните места и да има дълъг процес на модернизация.
Милко Багдасаров посочи банкерката Цветелина Бориславова за ключова фигура в процесите, които се случвали в ОЦК. Той добави, че по същия път вървяло и друго кърджалийско предприятие – „Бентонит”.
„Ако не беше Бойко Борисов, ОЦК щеше да се нареже за скрап”, заяви Караянчева.
Неджми Али обвини ГЕРБ, че правителството на Борисов провеждало икономически геноцид в Кърджалийско. Заради това избирателите в региона щели да подкрепят мощно ДПС.
Багдасаров посочи, че е голям оптимист и този път БСП ще има депутат в 9-ти Кърджалийски многомандатен район.
Караянчева подчерта, че основен опонент на ГЕРБ е ДПС, а от БСП нямали притеснения.
Корман Исмаилов се оплака, че активисти на партията му не можели да лепят плакати в Кърджалийско, защото били плашени.
hard admin

*

Top