Девет медала за „Арда Бокс”, но съдии „нокаутираха” Хафизе за Олимпиадата в Китай

Дамите ни в Топ 3 в страната

Девет медала взеха боксьорките на „Арда”-Кърджали на Държавното първенство в Русе, но благодарение на съдиите тимът на нашите момичета не успя да заеме първото място в отборното класиране. „Арда” завърши на трето място в страната след клубовете на столичните „Локомотив” и „Левски София-Запад”.
Злато в полутежката категория грабна кърджалийката Мария Павлова, със сребро се закичиха Найме Фаик и Хюлия Стоянова. Седем бронзови отличия добавиха в сметката си още момичетата от „Арда”. За съжаление съдийско предпочитание след равен мач, коства отиването на финал на шестата в света Хафизе Осман. Националната ни състезателка получи само бронз въпреки отличната схватка на полуфинала и по този начин най-вероятно няма да вземе участие на Олимпиадата за младежи в Китай. Съдийски предпочитания лишиха от по-ценен медал също така и състезателките Младислава Одеджиева, Мелиса Христова и Ралица Христова.
„Скарах се със съдиите, а накрая дори и публиката в Русе ги освиркваше. Ние водихме в отборното класиране до момента, но те направиха всичко възможно в този втори кръг да дадат преимущество на столичните тимове. Боксьорките ни играха страхотно, мачкаха наред, но просто ни отнеха медалите. А най-жалкото е, че талант като Хафизе сега няма да отиде на Олимпийски игри с националния тим”, заяви за 24rodopi мениджърът на „Арда Бокс” Стоян Узунов.
Тимът от Кърджали е бил в пълен състав от 12 състезатели в Русе. „Не очакваха просто да им се случи, това което им сторихме. Газихме наред. На полуфинала Мария Павлова смачка боксьорката на домакините пред погледа на съперничката й във финалния мач от „Левски”. Софиянката така се уплаши, че на финала отказа да излезе срещу Мария и тя грабна златото”, допълни още Узунов. 
hard admin

*

Top