Декларацията: Шукри Вели има тъмно минало, селективно глобява и всява страх!

Жители на община Момчилград разпространиха протестна декларация, която бе изпратена до медиите. Представяме ви пълния текст:
ПРОТЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ
НА ГРУПА ЖИТЕЛИ ОТ ОБЩИНА МОМЧИЛГРАД
УВАЖАЕМИ УПРАВЛЯВАЩИ,
Ние група жители от община Момчилград сме категорично против връщането на работа в ДГС – Момчилград на пенсионирания служител Шукри Вели Халид. За съжаление броени седмици се оказаха предостатъчни за г-н Халид отново да изземе функциите си и да продължи с тормоза над подчинените си целенасочено и селектирано да налагат санкции на местното население и да всява страх сред хората.
За пореден път се убеждаваме, че законите в Р България са табу за г-н Халид, който предпочита да се ръководи от партийни пристрастия, оказвайки психически тормоз над невинни жители. Неведнъж в негово лице сме ставали свидетели как държавното служене е изоставено на заден план, за сметка на силно желание и болни амбиции за угодничество и слугуване.
Тъмното и съмнително минало на Шукри Вели Халид ни дават основание да търсим своите права като граждани на Р България и да не премълчим подобен израз на подход, характерен за години, останали далеч в нашето минало.
Искрено вярваме, че институциите в България са неопетнени и няма да допуснат действия на рецидив от този характер да остане премълчан и незабелязан.
В тази връзка настояваме Шукри Вели Халид незабавно да бъде освободен от структурата на ДГС – Момчилград. Единствено по този начин ние можем да се чувстваме свободни и спокойни и да вярваме, че има справедливост. В противен случай ще приемем, че държавните институции предпочитат неморалността, циничността и безотговорността пред интереса на хората и остават подвластни на ничий интереси.
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ,
Най-чистосърдечно заявяваме, че ако не бъдат предприети действия по изпълнение на нашите искания ще бъдем принудени да преминем към гражданско неподчинение до приемането и изпълнението им.
Междувременно в Общинска администрация в Момчилград бе внесено Уведомление за гражданско присъствие и шествие  от УС на ИК „За предотвратяване на репресиите в държавно горско стопанство „Момчилград”, с председател Ергин Наджи Емин
„Уважаеми г-н Кмет,
На основание ЗСММ/чл.8 т. 2), Ви уведомяваме за следното планирано от нас мероприятие-шествие  и протест по смисъла на ЗСММ.
Място: 11.30 ч. до 12.30ч. затваряне на пътя за ГКПП „Маказа”/спирка Джебел/
Време: 16.12.2014г. , от 11.30 ч. до 12.30 ч.
Материали: мегафони, знамена
Организатор: Инициативен комитет „За предотвратяване на репресиите в Държавно горско стопанство – Момчилград”, се казва в уведомлението.
За отговорник на обществения ред е посочен Ерсин Метин Юмер. Очакваме на мероприятието да присъстват около 1 000 граждани, посочи той.
Ще припомним, че над 200 души блокираха пътя Кърджали – Гърция за 3 минути на 9 декември.
24rodopi.com
hard admin

*

Top