Ден преди декларацията на Федерацията, от Одрин пуснали факс до Доган с името на „лошия“ човек

Ден преди скандалното обръщение на Федерацията на балканските турци в Одрин по казуса „ген. Делов”, от изселническата организация пуснали факс до Ахмед Доган, в който се посочвало кои са „лошите” и кои „добрите” за случващото се в Кърджали.
Както първи 24rodopi писа, на 17 октомври – сряда, от федерацията разпространиха обръщение до медиите. В него на остра критика се подлагаше намерението на Общинския съвет в Кърджали да удостои посмъртно със званието „почетен гражданин” ген. Васил Делов. По отношение на общинските съветници от ДПС, които смятали да подкрепят предложението, се отправяха заплахи, че ще бъдат съдени от времето и народа.
Още на 16 октомври – вторник, в следобедните часове е пратен факс до централата на ДПС, а така също и SMS-и, разкриха за 24rodopi от Федерацията. Съдържанието е било с още по-тревожни определения. „В него бяха посочени и две имена – едното на политик от ДПС, който заради гафа трябвало да си ходи. Другото беше на човек, който заслужава да направи голяма крачка в партийната йерархия, защото е постъпил достойно като предупредил за почетното звание”, поясни източникът.
Междувременно в ДПС се питат кой искаше „да удари с един куршум два заека – кмета инж. Хасан Азис и председателя на Общинския съвет Раиф Мустафа”.
 
Кой искаше да удари Раиф Мустафа и Хасан Азис?
Ремзи Осман, Сейфи Неджиб или …
 
Четете по-късно тук
hard admin

*

Top