Депутати настояват пред Местан и Доган: Кметовете да не се кандидатират за парламента!?

Вариантът на ДПС: Двама от 10-те човека в кърджалийската листа ще са настоящи общински кметове! БСП търси нови лица, ГЕРБ вярва на Цветанов за “20 000 гласа”

 
Досегашни депутати от ДПС искали общинските кметове да нямат право да се кандидатират за 42-рото Народно събрание. Това довериха за 24rodopi източници от централата на партията. Лидерът на ДПС Лютви Местан и почетният председател Ахмед Доган обаче били против това, защото противоречало на демократичните принципи.
Две от 10-те имена в кандидат-депутатската листа на ДПС в Кърджалийско ще бъдат настоящи общински кметове, довериха от централата.
Както вече 24rodopi писа, днес в столицата ще се състои заседание на Централния съвет на ДПС, на което ще се обсъдят процедурите и критериите за номинирането на кандидат-депутатите. Впоследствие ще бъдат изготвени графици за събранията на местните структури, участниците в които ще трябва да предлагат фаворитите си за листата. На миналите избори всяка община трябваше да номинира поне 3-ма кандидати.
Политическите централи в Кърджали трескаво оглеждат подходящи хора за кандидат-депутати, лидери признават, че трудно ще се справят с подреждането на листите за предсрочните избори. Това пък обобщава агенция Бгнес.
Пожизненият председател на ДПС Ахмед Доган два пъти беше мажоритарен кандидат от Кърджалийския избирателен район. Според Бахри Юмер е сигурно, че ще се търсят нови и непохабени от властта и политиката лица, и че досегашните депутати няма да имат място в листата.
Социалистите в Кърджали обаче вече са активирани и вече започнаха събранията за излъчване на номинациите. Според члена на Националния съвет на БСП Назми Мюмюн, червената листа ще съдържа имената на 10 кандидати. Окончателният й вид ще бъде завършен на насрочената за 22 март областна конференция. “Ще дадем път на младите социалисти и непременно на гражданската квота. Търси се водач на листата”, заяви Мюмюн. Едно от най-спряганите имена за “ракетоносителя” било Петър Корумбашев. Това обаче ще се потвърди вероятно на 23 март, когато се очаква заседанието на националния съвет на “Позитано”. Рекордьорът по парламентарни питания /356 на брой за последния мандат/ Димчо Михалевски и този път няма да се кандидатира от родния си Кърджали. В 41-ото Народно събрание бившият зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството бе депутат от Смолянския избирателен район.
Странна интрига разпали страстите в структурите на ГЕРБ след писмо до регионална редакция, в което се твърди за тежък конфликт между зам.-председателя на парламентарната група на ексуправляващите Цвета Караянчева и областния управител Иванка Таушанова. Авторът на писмото бе наречен “неграмотен доносник” в официално изявление от името на партията. Най-вероятният водач на листата на ГЕРБ в Кърджали е Караянчева, след като получи безусловните номинации на структурите в областния град, в Момчилград и Кирково. Сред номинираните за кандидат-депутати са и Таушанова, заместникът й в областната администрация Есад Садък, лидерът на ГЕРБ-Предприемачи Красимир Хаджиев. При последното си посещение в Кърджали бившият вътрешен министър Цветан Цветанов заяви, че хората му ще се борят минимум за 20 000 гласа.

—————————————————————–
Намери бързо и лесно нов автомобил!

hard admin

*

Top