Депутатът Мустафа Ахмед: Няма чистка в "Земеделие"-то, тримата общински съветници от ГЕРБ Гочева, Иванов и Кьосев също са на работа

„Няма политическа чистка в областната дирекция „Земеделие”. Ако имаше такава, логиката изискваше „репресия” да понесат общинските съветници от ГЕРБ в Кърджали Йорданка Гочева и Огнян Иванов, както и Дамян Кьосев от листата на ГЕРБ в Кирково. И тримата са на работа в една структура, която ръководена от Гюрсел Емин, работи прозрачно и с добри темпове”, заяви народният представител Мустафа Ахмед след посещение в земеделската служба.
Визитата му била провокирана от обвиненията на депутатката Цвета Караянчева към началника на Областната дирекция „Земеделие” в Кърджали Гюрсел Емин в „системен натиск върху служители от службите”. Тя написа отворено писмо до премиера Пламен Орешарски и земеделският министър Димитър Греков.
„Службата в Кърджали се ръководи компетентно. Няма случаи на принуждавани да напускат сами служители, както твърди Караянчева. Нейното изказване е политика, а тук се работи по правилата. Разговарях и с директора, и със служители. Ще запозная парламентарната ни група с това, което видях и констатирах. Ако е необходимо, ще се срещна и със земеделския министър. Обиколката на г-н Емин в региона е била във връзка с кампанията за предоставяне на ваучери за горива на земеделските производители, а не за уволняване на неудобни. Приемам позицията на директора, че „калинки” не бива да работят в системата. По службите той е заварил хора, назначени от ГЕРБ без необходимият ценз. Нормално е такива назначения да бъдат ревизирани. Гюрсел Емин ме информира също така, че от 52 щатни бройки в дирекция „Земеделие”, по времето на ГЕРБ са уволнени 34, като 23 от тях  са били държавни служители”, поясни депутатът Мустафа Ахмед.
hard admin

*

Top