Депутатът Мустафа Ахмед след първата си приемна: С идеи на избиратели от Кърджали ще инициираме законодателни промени

Г-н Мустафа, в понеделник проведохте първата си среща с избиратели като новоизбран депутат. Какви проблеми поставят хората?

По-правилно е да се каже, че диалогът ни с избирателите продължава. Всеки понеделник с колегата Ердинч Хайрулла ще имаме срещи с хората. Приемната е всеки понеделник от 10 часа в офиса на ДПС в Кърджали, до сградата на областната дирекция на полицията.

В предизборната кампания проведохме много срещи. Бяхме в почти всяка махала в област Кърджали. Навсякъде хората настояваха този диалог с тях да не прекъсва. Водени от тяхното желание решихме приемни да има всеки понеделник. В същото време ще продължат и срещите ни по населени места. Този обществен контрол ще бъде полезен и за нашата работа като народни представители.

 

От какво се оплака първият човек, който влезе в приемната?

Първият избирател имаше битови проблеми, но още с влизането си изрази мнението си за случващото се в столицата. Попита „Кога ще ви оставят да работите спокойно? Тези хора хем искат нови избори, хем не излъчват свои лидери. Ако септември има избори, нали пак същите партии ще влязат в парламента. Не го ли разбират?”.

 

Какво му отговорихте?

Похвалих го за краткия, но точен анализ, напълно заслужено.

Парламентът трябва да работи на бързи обороти, а правителството е на скорост да реализира пакета от социални мерки, за които вече е осигурено финансиране. Всяка положителна стъпка на правителството ще рефлектира върху по-голям процент от народа. Което верижно ще рефлектира върху други и т. н., докато всички усетим, че отлепяме от дъното. Новите избори наистина няма да променят аритметиката в парламента. Всеки може да направи анализ, но не през призмата на емоцията, а ръководен единствено от реалностите в българския политически живот. Такива са даденостите.  В политиката няма любов, а запалянковщината е вредна и опасна. Трябва да има разум и национална отговорност. Народът реши на 12 май и така се стигна до решението за правителството на Пламен Орешарски.

Протестите, ако има чуваемост от двете страни, са хубаво нещо. Градивно е. В случая най-вредното е, ако има някоя партия – била парламентарно представена или извънпарламентарна, която си мисли, че тези протести са в нейна полза. Хората протестират срещу всички политици в България, срещу проспаните години, срещу подслушванията, срещу безработицата, срещу мизерията. Ние в ДПС си правим изводите, не се срамуваме да си признаем грешките. Към днешна дата обаче следва да отбележим, че с правителството на г-н Орешарски имаме голям шанс за излизане от блатото, в което е затънало страната ни.

 

Нека се върнем на болките на избирателите?

Хората са си подредили къщата и двора, съобразно възможностите си, но очакват от нас мощно рамо, за да бъдат решени проблемите на улицата им, на селото, на махалата. Искат работа, но не хленчат. Знаят, че с магическа пръчка нещата няма да се оправят. В същото време много високо са вдигнали летвата пред нас, депутатите. Повдигат се въпроси за канализация, за асфалтиране на пътища, за кърпене даже. Започва се от уж малките проблеми и се стига до глобалните. Убеден съм, че по идея на кърджалийски избиратели ще инициираме законодателни промени, които ще подобрят живота на хората в региона. Избирателят в регион Кърджали отдавна е променил мисленето си, със сменен чип е, ако мога така да се изразя.

 

Можете ли да се ангажирате с прогноза за Политическо лято`2013? Разбира се, на фона на протестите.

Работа, много работа предстои. Ние ще работим. България е в тежка ситуация, завещана ни от предишните управляващи. Нямаше да сме толкова зле, ако обществената енергия се бе отприщила преди 3 години. Властта щеше да има коректив и нямаше да се наслояват негативите. Ние сме отговорни и отчитаме, че сме се заели с нелеката задача да изтеглим България нагоре. Смятам, че не сега е времето за протести. Имаме законно избран парламент и правителство от експерти, на което трябва да се даде възможност да изпълни програма си на максимум.

—————————————————————–
Намери бързо купувач за твоята кола!

hard admin

*

Top