Депутатът Неджми Али: Мантинели – да, но пътищата към нивите трябва да са отворени

Мантинели по пътя Подкова – Маказа трябва да има, но в никакъв случай не трябва да се затварят подстъпите към десетките ниви в района. По този начин ще се посегне на препитанието на хората в Кирковско.
Това заяви пред 24rodopi народният представител Неджми Али. Той е в община Кирково по покана на хората от селата Островец, Първица, Домище и други.
Неджми Али ще проведе и среща с ръководството на Пътно управление в Момчилград, а по възможност днес и с директора на Областното Пътно управление Христо Ламбрев.
Както вече 24rodopi писа, започна последният етап по обезопасяването на пътя Подкова – Маказа, а именно: поставянето на мантинели край селата Островец, Първица и Домище, които ще гарантират сигурността на населението, което живее край бъдещия оживен транспортен коридор №9, а така също ще бъдат пречка за навлизане на животни на пътното платно.
Пътят Кърджали-Маказа-Комотини ще бъде отворен през март.
Някои от собствениците на земи в Кирковско са против загражденията, защото щели да бъдат възпрепятствани да стигнат до нивите си.
В участъка има изградени подлези за връзка с обработваемите земи, има достъп и до гробищния парк в село Първица, поясниха от Областното Пътно управление.

hard admin

*

Top