Депутат от Кърджали знаел всичко за офертата на Първанов „Сергей отива в Брюксел, аз да поема БСП“

Депутат от Кърджали бил от малкото свидетели на предложението на Георги Първанов към Сергей Станишев: „Ти отиваш в Брюксел, аз поемам БСП”,  твърдят източници от „Позитано” 20.
„В момента някои се опитват да вкарат БСП в сценарий. Не искам да коментирам проекта „АБВ”, той е отделен от партията. Ние не сме будали”, така Сергей Станишев коментира отношенията с проекта на Георги Първанов. Лидерът на БСП разкри, че Първанов му предложил сделка – да отиде в Брюксел, а да остави партията на него. „Вярно е, и то не беше на четири очи. Имаше и други хора”, каза Станишев. Това се случило и през 2012 г., когато Георги Първанов се кандидатира отново за лидер на БСП, но впоследствие се оттегли в последния момент.
От БСП не посочват дали става дума за Милко Багдасаров или Димчо Михалевски. Първият е избран за депутат от 9-ти Кърджалийски многомандатен район, а Михалевски – от Бургас, но също е кърджалиец.
По всяко вероятност свидетел на предложението на Първанов е бил Багдасаров, който тогава оглавявал комисията по избора на нов лидер.
 
На снимките: Станишев купува домати в Кърджали, с него е Багдасаров
Първанов дължи кариерата си на Кърджали, тук беше издигнат за кандидат-депутат от ОКЗНИ. В града край Арда досега той разчиташе на Ангел Коджаманов, за новият си проект заложи на Бойка Арабаджиева
hard admin

*

Top