Депутат поиска удължено работното време в Паспортна служба и помощ от други дирекции! Поставят химическа тоалетна пред сградата

Паспортна служба в Кърджали да премине към режим „две или три смени”, като в града край Арда в помощ на 11-те служителки в звеното за издаване на документи за самоличност, да пристигнат техни колеги от други регионални дирекции на МВР.
Близо 400 души, предимно изселници от Турция и наши гурбетчии от Западна Европа, чакат днес пред сградата на „Паспортна”.
Народният представител Мустафа Ахмед се срещна с Елена Гарипова, началник на „Паспортна служба” в Кърджали тази сутрин. Тя посочи, че капацитетът на наличната техника е на предела на възможностите за обработка на заявленията. Има недостиг и на персонал. Както вече 24rodopi.com писа, наскоро бяха съкратени 7 служители.
Депутатът благодари на работещите в звеното за усилията, които полагат.
Сред срещата с Гарипова, Мустафа Ахмед разговаря и чакащите отпред. Той ги информира, че 11-те човека зад гишетата работят на пълни обороти, без почивка. Вземат се нови мерки за подобряване на организацията, добави той.
До няколко часа ще бъде монтирана химическа тоалетна.
На чакащите ще бъде раздадена минерална вода от активисти на младежката организация на ДПС в Кърджали, каза депутатът.
24rodopi.com
hard admin

*

Top