Джебел с Бизнес център

  • Реконструкцията на сграда с интересна архитектура е на стойност 165 442 евро
  • Партнират си с гръцка неправителствена организация от област Родопи, специализирана в производство на селскостопанска продукция

"Снежана ГОРАНОВА
Община Джебел спечели с проект за изграждане на Бизнес център финансиране от европейската програма ФАР-трансгранично сътрудничество. Реализацията на идеята ще стане в партньорство с гръцка неправителствена организация от област Родопи, специализирана в производството на селскостопанска продукция. Това каза за “Нов живот” финансовият контрольор в отдел “Териториално и селищно устройство” в община Джебел Айля Фикрет, която заедно с инж. Веска Димитрова работят по европроектите.
Бизнес центърът ще се помещава в най-старата административна сграда на общината, която се отличава с интересната си архитектура от 30-те "години на миналия век. Реконструкцията цели да се запази фасадата й. Стойността на проекта е за 165 442 евро. Участието на общината е 10 процента от сумата. Останалите 90 на сто осигурява програма ФАР.

Основната цел на проекта е чрез обмяна на опит с успели в земеделието съседи да подпомогнем икономическото развитие и да стимулираме заетостта в нашия район, заяви Фикрет.
В Бизнес центъра ще има офиси с компютърно обзавеждане, зала за срещи на джебелските фермери с колегите си от Гърция. Специалисти ще изнасят лекции по актуални въпроси на земеделското производство. По проекта се предвижда и отпечатване на рекламни материали за популяризирането на постижения в бранша. Реконструкцията на сградата ще започне веднага след като времето е подходящо за работа. Очакват да приключи и процедурата в Агенцията на ФАР за избор на изпълнител.

информация: в. Нов Живот

hard admin

*

Top