Джена и приятели събраха 1 700 лева за тежко болния Георги (снимки)

Фолк звездата Джена и приятели събраха над 1 700 лева за тежко болния Георги в Кърджали. Благотворителният концерт се състоя в сряда вечерта в Дома на културата.

„Освен събраните от билети пари, Джена дари и лични средства на майката на Георги. Звездата на попфолка пя 45 минути, като на сцената се извиха и народни хора. Благодарим на Джена. Тя се показа не само като голяма звезда, но и като голям човек”, заяви пред репортер на 24rodopi.com Николай Николов, един от организаторите на концерта, в който участваха и местни изпълнители.
12-годишният Георги е с множество увреждания. България научи наскоро за проблемите му с ТЕЛК. Той дълго време не можеше да бъде освидетелстван и не получаваше помощи.
Когато преди 12 години се ражда Георги, никой не е предполагал какво ще се случи в последствие. Още в първите му месеци родителите му забелязват, че нещо не е наред. Следват години, в които става ясно, че детето е с тежка умствена изостаналост, детска

церебрална парализа и епилепсия. Въпреки съветите да остави Георги в дом, майка му никога не е допускала това.

Георги отдавна не е получавал издръжка от биологичния си баща.

В благотворителния концерт  участваха Синан, Валери Георгиев, Христо Кръстев (Аванса), Сезен Мустанова, Мариела Тихова, Весела Стефанова, Емилия Димитрова, формация „Родопски фар”, Пейо Келеша и други.

hard admin

*

Top