Джими Орфея им взе парите и …изчезна! Кооперацията остана „призрачна“

Бизнесмени, собственик на кораб, богати изселници и кореняци кърджалийци с парцели в центъра на града преследват скандалния строителен предприемач Стоян Анастасов-Джимито, когото наричат още и Орфея. От три години измамените чакат ключовете за магазини и апартаменти в центъра на града, които са платили, но строителят нито може да предаде за ползване сградата, нито пък може да връща пари.

„С Джими Орфея си стиснахме ръцете в далечната 2008 година, по договор трябваше да вляза в новото си жилище на „пъпа” на Кърджали най-късно през 2011 година. Днес сградата все още не е завършена, а Стоян Анастасов е осъден на 3 години затвор за данъчни измами. Последно четохме, че е избягал в Гърция”, коментира кърджалийски бизнесмен, който в повечето време живее в Истанбул. Платил е 15 000 евро на фирмата „Айлин строй”, но след като научил, че управителят й се издирва от много лица и бизнесмени за измами, а отделно си има проблеми с прокуратурата, спрял да плаща вноски.
Става дума за кооперацията на улица „Стефан Караджа”, между дирекцията на полицията и сградата, в която се намират Общинска и Областна администрации.
„Много фирми искаха да строят върху този парцел, но собствениците се дърпаха, като се надяваха цената му да скочи още. Тогава беше пикът в строителството. Сградата сега е „призрачна”, някой трябва да я довърши, но Джими Орфея е неоткриваем. Ако го заловят, ще го вкарат за 3 години в затвора. Сред измамените са собственикът на един от най-атрактивните търговски обекти, бизнесмени, полицай и други”, поясни един от „ужилените”.
„Платих още преди 5 години солидна сума, по 550 евро на квадратен метър. Нито апартамент видях, нито парите”, твърди друг от измамените от  Анастасов.
44-годишния бизнесмен Стоян Анастасов с прякор Джими Орфея в качеството си на управител на “Айлин строй” ЕООД бе признат за виновен в това, че от 29 юни 2009 г. до 14 август същата година е избегнал плащане на ДДС в размер на 500 000 лева. От прокуратурата потвърдиха, че той има влязла в сила присъда, която трябва да бъде изпълнена.
Кои са измамените от Джими Орфея четете по-късно тук
24rodopi.com

Партньори на Джими: Той е жертва на банкери, проблемът в Кърджали ще бъде решен скоро – четете по-късно само в 24rodopi.com

hard admin

*

Top