Джипи иска да оглави младежката организация на Доган в Източните Родопи, д-р Керим Апти е четвъртият кандидат за областен лидер

Младежката организация на ДПС в Ардино взе решение да издигне кандидатурата на д-р Керим Апти за председател на Областния съвет на Младежко ДПС. Номинацията е предложена на извънредно събрание от общинската структура на Младежката организация на ДПС в Ардино, което се проведе в четвъртък. Два дни името му упорито се пазеше в тайна. Обсъждани са били още две кандидатури, но в крайна сметка се обединили за кандидатурата на д-р Керим Апти.

Керим Апти е роден на 29 септември 1983 г. в Хасково. Завършил е Медицинския университет в Пловдив през 2007 година. В момента работи като личен лекар в Ардинско. Член е на ДПС от 2008 г. и до момента активно участва в живота на Догановата партия. „Изказвам най-сърдечни благодарности на младежката организация на ДПС в Ардино, на всички мои приятели и симпатизанти от Движението за права и свободи, които ми предложиха честта и ми дадоха шанса и огромния кредит на доверие да бъда кандидат за председател на областния съвет на Младежко ДПС”, каза д-р Керим Апти. Той подчерта, че е приел поканата да бъде номиниран без колебание и без някакви илюзии за лични превъплъщения. „Съгласих се защото има много неща, които трябва да се кажат на висок глас. Много неща които ние младежите си мислим, че никога няма да се променят и ако не си споделим истините и проблемите с повече младежи и ако не сме чути, то няма смисъл да предприема тази стъпка, каза още Апти.

„От доста години вече работя като лекар и участвам всеотдайно при всички организирани мероприятия на ДПС и научих следното: безучастното дърпане встрани отваря пътя и дава шанс на случайни и инертни субекти, които злоупотребяват не само с настоящето, а и с бъдещето ни. Затова ако ние не участваме заедно и не сме единни днес утре участват те. Именно те ще налагат правилата и посоката, а на нас ще оставят единствено да бъдем както винаги безучастно отвратени. Аз се отказах пасивно да наблюдавам това, защото историята наказва безучастието с трайни негативни последствия. Затова приемам кандидатурата за председател на областния съвет на младежко ДПС – Кърджали и искам гласа на всеки един младеж от област Кърджали независимо регионалните му и личностни пристрастия, защото колкото повече младежи се съберем сега и бъдем единни, толкова повече ще бъдем следващия път.

Чувствам се изпълнен с увереност и упълномощен да поискам помощта на всички вас и да заявя: „Елате, нека заедно да тръгнем напред с обединени усилия и с гласа си да управляваме своя живот и участваме в развитието на България”, зави още д-р Керим Апти. Областната конференция на младежката организация на ДПС ще се проведе на 21 октомври.

Както първи 24rodopi писа, досега кандидатурите бяха три – на члена на ОбС на МДПС в Кърджали Байрам Байрам и на лидерите на МДПС в Момчилград и Джебел Юмер Юсеин и Сейфи Мехмедали.

Живко ТЕНЕВ

hard admin

*

Top