Диалогът преди зарята на ГЕРБ: Какво прави тук Георги Марков?… Президент ще го правим!… Грешиш, Фъндъкова е нашият човек!

Бившият конституционен съдия обяви, че Бойко Борисов заслужава 3 политически “Оскар”-а

–           А Георги Марков какво прави на трибуната? Защо са го докарали от София?
–           Той ще ни е кандидат за президент! Не знаеш ли?
–           Кандидатът ни се казва Йорданка Фъндъкова! Може и Бойко Борисов.
–           Абе, от мен да знаеш, няма случайни неща – човекът го водят от телевизия на телевизия, а вече и на важни събития на ГЕРБ из страната.
–           Че той какво общо има с ГЕРБ?
–           Жорето е демократ, ма! Бил е в СДС-то. Сега е върл гербер. Много стойностен. Много умни работи каза и днес.
–           Айде, айде, излизай, че те изпуснем зарята.
Разговор между видни активисти на ГЕРБ след тържеството в Дома на културата в Кърджали по повод 9-годишната от създаването на структурата на партията в града край Арда.
Бившият конституционен съдия Георги Марков пристигна в Кърджали заедно със зам.-председателя на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов. Той разказа, че през 1969 г. бил войник в Ардино. „Една тежка година – точно след събитията в Чехословакия през 1968 г. и когато американците бяха кацнали на Луната. Беше ни страх да не стрелят от Луната”, спомни си Марков.
Бившият седесар, в когото кърджалийци видяха бъдещия президент, заяви още:
„ГЕРБ е историческа партия, феномен, тя дойде на бял свят не от добро, а за добро. Защото СДС се самоуби, Царят от 2 млн. го докара до две нули и ако не беше ГЕРБ, България щеше да се влачи на един ляв, полужив крак БСП и с една патерица ДПС”.

Съжалявам, че няма политически Оскари. Защото за политическа толерантност, политическа търпимост и политическо великодушие Бойко щеше да вземе и трите Оскара. Защото нашият приятел и лидер прави неистови усилия с цената на здравето си да държи България стабилна на Балканите”, заяви с патос бившият съдия от КС.

Марков коментира Румъния, която необяснимо защо са ни я давали за пример, а „Борисов и ГЕРБ работели в условията на политическа лудница, създадена от Реформаторския блок”. „Премиерът се е превърнал на Дядо Коледа и раздавал министерства, агенции, областни управители, Конституционен съд и даже на „костинбродските аферисти” подарил омбудсман”, смята Марков. Според него, ако трябвало да има предсрочни избори, сега бил моментът, защото всички останали партии били „по гащи или без такива”, БСП-тата вече наброявали 5, навсякъде са налице процеси на разцепление и всички се готвели за конгреси, само ГЕРБ си оставали единни. „Поради това Борисов ще има и трети мандат”, категоричен е Марков.
През май или юни ГЕРБ ще обяви кандидатурата си за президент, а оценката за настоящия държавен глава е много висока, заяви Цветан Цветанов.
„В ГЕРБ се обмислят номинациите за кандидат-президентската двойка, но в момента дейността на сегашния държавен глава можем да я оценим изключително високо. Той имаше възможността по политическа принуда да сформира два пъти служебен кабинет и участваше активно в намаляването на политическото противопоставяне, което имаше в 42-ия парламент. Точно заради това трябва да отчитаме и тези дадености, и политическите резултати, които се постигнаха в сегашния мандат на президента“, коментира Цветанов. 24rodopi.com
hard admin

*

Top