Диана Овчарова се включи в празника на френския град Лонго

Кметът на община Ивайловград Диана Овчарова бе специален гост по повод празника на побратимения френски град Лонго. Част от официалните гости бяха още секретарят на община Ивайловград Николай Панайотов и началникът на Дирекция „Общинска собственост, проекти и социални дейности” Кръстю Делииванов.
За официален празник на град Лонго е избран деня на железничарите, заради особеното значение на железницата за френския град. В миналото покрайнините на града са били известни с мините с природни богатства, за развитието на които голяма роля е изиграла именно железницата.
Гостите от Ивайловград се включиха дейно в празничните чествания с презентация на историята на българските железници. Освен това те разказаха на домакините за града като съпоставиха снимки отпреди 100 години и днес. Ивайловградската делегация представи още гранично контролно-пропускателния пункт Ивайловград и неговото икономическо и културно влияние върху града и общината. Пред френските домакини беше представена и най-известната туристическа дестинация в Ивайловград-антична вила „Армира”.
На снимката: Диана Овчарова е първата от дясно наляво

—————————————————————–
Истински релакс в хотел Рила”, Боровец – цена от 43 лв. на ден

hard admin

*

Top