Димчо Михалевски избягал от болницата, за да спасява кворума в парламента

Точно в 9.02 ч. депутатът Димчо Михалевски, след като прочел есемес от парламента, че не достигат гласове за кворума, натиснал звънеца в болничната стая, за да дойде сестрата. Казал й да изключи системата, облякъл се набързо и поел към Народното събрание. В 9.19 ч.той влетял стаята на БСП, но беше закъснял за регистрацията в залата, пише „Преса”.
„Не успях да стигна за втората проверка на кворума, макар че бях взел за 16 минути разстоянието от Белодробната болница до НС”, твърди кърджалиецът.
Три минути само не му стигнали да натисне копчето.
Михалевски е с двустранна пневмония, докторите били категорични, че трябва да остане в болницата. От сряда обаче непрекъснато отскача до парламента заради кворума. Това влошило състоянието му.
В четвъртък Михалевски питал колегите си дали е наложително да се яви за парламентарния контрол. Казали му, че ще се справят и без него. След първата регистрация в 9 ч. вчера обаче всички отсъстващи били призовани спешно да се явят. В 9.01 ч. електронната система на НС показа, че са се регистрирали 113 депутати. От БСП липсваха 11, от ДПС – 13, а от „Атака” – 17. От ГЕРБ 11 бяха натиснали бутона, но и тяхната помощ не стигна за заветния кворум.

—————————————————————–
Посрещнете 8-ми декември със sпециална оферта за всички студенти в хотел Рила

hard admin

*

Top