Димчо Михалевски: Образът ми във Водното огледало е кристално чист!

Кърджалиецът Димчо Михалевски, който е водач на кандидат-депутатската листа на БСП в Бургас, и Томислав Дончев от ГЕРБ се обединиха в студиото на БТВ около мнението, че във всяко правителство е имало корупция или поне опити.

Михалевски уточни, че образът му във Водното огледало в Кърджали е „кристално чист”.

От името на БСП Михалевски предизборно обеща до 450 лв. минимална заплата в края на мандата, а в рамките на следващия – да се въведе семейното подоходно облагане, което е „модерен подход за решаване на демографската криза”.

Михалевски предложи още за доходи до 4500 лв. да важи плоския данък, а над този праг да има 20% ставка, т.е. с 20% да се облага горницата.

„Преразпределителната функция на бюджета няма да реши проблема с бедността”, противопостави се Дончев. Той обаче колегиално се съгласи, че „основният фокус на усилията трябва да е върху квалификацията на работната сила”.

„Няма държава, забогатяла от социални помощи и от преразпределителната роля на държавата. Работещата икономика е начинът българите да станат по-богати”, аргументира се Дончев.

Михалевски посочи, че предишните управляващи са оказали „рекетьорски натиск върху малките и средни предприятия”. Пример за това бил бизнесменът Гриша Ганчев. Според социалистът, който не изпадна в подробности, на собственика на „Литекс” бил иззет бизнес в хидроенергетиката.

Изкуственото повишаване на доходи и работни места е най-голямата лъжа на БСП според Томислав Дончев. “Най-голямата лъжа на ГЕРБ е, че същото нещо може да продължи”, отвърна Михалевски. Той обаче заяви, че всеки, който дойде „честно и в името на народа” ще бъде приет от левицата. По този начин той не зачеркна съвсем евентуална коалиция с ГЕРБ или поне приобщаване „вляво” на част от хората на Бойко Борисов.

hard admin

*

Top