Димчо Михалевски: Спечелим ли изборите, ще изградим Околовръстното на Кърджали, както направихме „Водното огледало“

Правителството на Бойко Борисов не пожела да отпусне средства за Околовръстния път на Кърджали, съобщи на брифинг в Кърджали сигурният депутат в 42-рото Народното събрание Димчо Михалевски. Бившият зам.-кмет на Кърджали е водач на листата на БСП в Бургас.

„По време на управлението на кабинета „Станишев” бе взето решение средства от европейските програми планирани за пътища да се отделят за обходното шосе на Кърджали. Те трябваше да се вземат от направените икономии от парите за програмния период 2007-2013 г. Такива пари останаха, но дошлото на власт правителство на ГЕРБ ги пренасочи за проекти в столицата.Спечелим ли изборите, ще изградим околовръстния път, както направихме и „Водното огледало”, заяви Михалевски.
Той определи като лъжа твърденията на ГЕРБ, че в регион Кърджали са усвоени 81 млн.лева за рехабилитация на пътната инфраструктура.
„Реално разплатените и изпълнени обекти са за 44 милиона лева. Единственият принос на герберите е рехабилитацията на отсечката Черноочене-Паничково, както и пътя от село Аврен до гръцката граница. Всички останали отсечки са планирани, проектирани и обезпечени финансово при управлението на Тройната коалиция”, подчерта Михалевски.
hard admin

*

Top