Дипломат получи ботевска връзка и „Welcome” за отличен

Началникът на политическия отдел в посолството на Обединеното кралство Майкъл Дейвидсън оцени високо учителите и възпитаниците на ГПЧЕ „Христо Ботев” в Кърджали. Това стана в началото на двудневната визита на Дейвидсън в областния град. Той бе приятно изненадан от срещата – разговор с учители по английски език и ученици, на която присъстваха и зам. кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова, Нели Попова от Отдел „Образование” в община Кърджали и Петя Христова от посолството на Великобритания.

Директорът на ГПЧЕ „Христо Ботев” Йорданка Чавдарова приветства гостите за добрата инициатива и желанието на дипломата да се срещне и разговаря с младите хора в Кърджали и пожела подобни срещи да прераснат в една добра традиция.

Присъстващите бяха покорени от родопската народна песен, изпълнена от славеите на гимназията – Жана Станкова и Дарина Заимова. Те проследиха презентациите, разказващи за успехите на учениците, изучаващи английски език, работата им по различни програми и проекти. Интерес предизвика и презентация на учениците, работещи по проект „Успех” в клуб Млад екскурзовод-преводач на английски език, които разказаха за културните, природните и археологическите забележителности на нашия регион.

С аплодисменти бе посрещнато и представянето на доброволеца, работещ в Гимназията по програма Фулбрайт господин Майкъл Дийгън, който с помощта и подкрепата на учителите успява пълноценно да общува и провокира към новаторство младите хора, изучаващи английски език.

Гостът си тръгна от училището с прекрасни впечатления и подаръци – вратовръзка с логото на Гимназията и книга, представяща деветдесетгодишната история на училището.

hard admin

*

Top