Дипломат №2 „влезе в час” в Момчилград

Заместник-министърът на външните работи Ангел Величков посети в понеделник СОУ „Н.Й. Вапцаров” в Момчилград и се срещна с единадесетокласници в час по история. Дипломатът бе посрещнат от директора на учебното заведение Мюмюн Юсуф и ресорния зам.-кмет на община Момчилград Ерол Мехмед.
Пред средношколците Ангел Величков разказа за дейността на Министерството на външните работи и работата на българските дипломати през последните 23 години в сферата на  международното сътрудничество.
Образователната система в България и кариерното развитие на младите хора предизвикаха сериозен интерес от страна на учениците, които отправиха редица въпроси към зам.-министъра за обучението и професионалната им реализация. Той ги посъветва да изучават повече чужди езици, тъй като езиковото многообразие е от голямо значение за реализация в модерния свят.
Ангел Величков не пропусна да отдаде почит на Нелсън Мандела изтъквайки, че покойният бивш южноафрикански президент се е превърнал в символ на мира и разбирателството между хората от различни култури. Отбеляза, че с упоритост, труд и търпение младите хора ще осъществят своите мечти. „Обучението зад граница за срок от семестър или година ще ви даде допълнителна представа да развиете своите качества”, посочи зам.-министърът на външните работи.
Бяха раздадени брошури за налични програми за старт на кариерата и учебни стажове във външното министерство.
Дипломатът ще посети още Ардино и Кърджали.
 

—————————————————————–
Armani Acqua Di Gio Essenza EDP 75мл за мъже на ЦЕНА от 30лв.

hard admin

*

Top