Директорката на гимназията по туризъм оцеля – имало разхищения на средства, но срокът за наказание бил изтърван

В кърджалийската Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” е имало нарушения при изразходването на средства за транспортни разходи, но от Министерството на образованието и науката пропуснали законовия срок за налагане на санкции. По тази причина в съда, на първа инстанция, отпада заповедта на министъра за дисциплинарно наказание „Предупреждение за уволнение”  на директорката К. А. Ч.
Нарушенията били установени и документирани в началото на м. г., но заповедта била издадена с голямо закъснение. Съдът счита, че наложеното наказание е незаконосъобразно, защото заповедта е издадена след изтичане на преклузивния двумесечен срок. Нарушението е открито на 08.03.2013г., а заповедта за налагане на дисциплинарно наказание е издадена на 03.06.2013г.
Ще припомним, че кърджалийското школо се забърка и в афера с пари на Европейски социален фонд и бе осъдено да заплати 20 584 лева и 90 стотинки на партньорите си.  Съдът в Кърджали осъди Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” (бившият ТОХ – б. р.) да заплати посочената сума на „Хермес тур” във Варна, защото наши стажанти са нощували две лета в курортния комплекс „Златни пясъци”… без да си платят.
hard admin

*

Top