Директор на училище в Комотини, измамен в Кърджали: Продадоха ми кола с фалшиви документи, крадена ли е?

Директор на училище в село край Комотини бе измамен от търговец на коли в Кърджали, разкриха пред 24rodopi.com запознати със случилото се в местната автокъща. Комшията тръгнал доволен от сделката в града край Арда, но гръцките власти бързо попарили ентусиазма му на горд собственик на автомобил.
„Едва след сделката установих, че съм жертва на измамници”, твърди гръцкият гражданин.
Той купил лек автомобил „Пежо 206″ от така нар. „автокъща” базирана в периферията на Кърджали, на изхода за Момчилград. Платил 2 500 лева. В Комотини обаче властите са отказали да регистрират возилото, защото са установили „аматьорски опит за промяна на модификацията”. Кърджалийски майстори  изрязали ламарини и са монтирали допълнително стъкла на колата.
Гръцкият гражданин се върнал в Кърджали и обяснил на продавачите, че не са коректни. Направен бил опит за препродажба на моторното превозно средство.
Тогава пък се установило, че документите за прехвърлянето на колата в кърджалийската автокъща са фалшиви.
„Ще си търся правата в съда. Исках да се намеси полицията, но ми бе казано, че това е търговска сделка и спорът трябва да се реши в съда”, заявил измаменият гръцки педагог пред кърджалийски адвокати.
Школският директор научил, че е измамен и в цената. Реално колата струвала 1 000 лева, а той броил 2500 лева.
В момента гъркът се е превърнал в детектив и  проверява дали колата е открадната от Западна Европа и и ако е така, ще сезира прокуратурата.
24rodopi.com
hard admin

*

Top