Добротворците от „Славейков” подаряваха сувенири на съученици

Младите добротворци от детското благотворително движение „Ръка за помощ” при СОУ „Петко Рачов Славейков” подготвиха множество акции за Международния ден на доброволеца. Още в ранната сутрин те чакаха своите малки и големи съученици, както и преподавателите си, с ръчно изработени от самите тях сувенири и им ги подариха. Идеята им е да подарят частица от себе си, да дарят радост и усмивка на хората, с които общуват всеки ден. Сувенирите са тематични – елхово клонче със снежинка, апликирани елхички с късмети, изрисувани шишарки. Много от родителите на по-малките ученици, оставяйки децата си на училище, също си тръгнаха стоплени от милия жест.
Малко по-късно заедно с директора Милко Багдасаров децата от „Ръка за помощ” украсиха символично една от елхите в училището.
Коледните празници винаги са повод за всички хора да извършват добри дела, да отделят време и средства, да полагат усилия за благотворителност. Децата от „Ръка за помощ” приканват да сме добри всеки ден от годината, а не само по празници. Да радваме близките си с по нещо малко винаги, когато можем.
24rodopi.com
hard admin

*

Top