Доган и Местан са готови с вариант „А“ на кърджалийската листа, все още умуват за Шабанали Ахмед (вижте бъдещите депутати)

90 на сто е вероятността в първата петица на кандидат-депутатската листа на ДПС в Кърджали да попаднат Лютви Местан, Ердинч Хайрулла, Мустафа Ахмед, Салиха Емин и Айхан Етем. Това разкриха за 24rodopi.com източници от централата на Движението.
„Г-н Доган и г-н Местан умуват какво би станало ако на избираемо място бъде включен шефът на Висшия мюсюлмански съвет Шабанали Ахмед. Прави се сериозен анализ, ако плюсовете на духовника за Движението и избирателите са повече от минусите, той ще бъде в първата петица. В понеделник почетният председател и лидерът отново ще се видят с кърджалийските лидери”, поясниха още източниците ни.
Вариант А предвижда: 1. Лютви Местан; 2.Ердинч Хайрулла; 3.Мустафа Ахмед; 4. Салиха Емин; 5. Айхан Етем; 6. Мукаддес Налбант.
Ремзи Осман, който досега е бил 7 пъти народен представител, ще заеме 7 или 8 място, като за него е предвидено и участие в изпълнителната власт, ако ДПС бъде в управлението на държавата след 5 октомври.
Очаква се Лютви Местан този път да влезе в парламента от Хасково, където също ще бъде водач на листата, и по този начин да освободи мандат и за Айхан Етем. Ще припомним, че ДПС се надява да спечели 4 от 5-те мандата в Кърджалийско.
Вариант Б гарантира депутатско място за Шабанали, но и сериозни размествания в позициите на фаворитите.
Както вече 24rodopi.com писа, пълният списък с 10-те кандидат депутати ще бъде обявен в последния ден, преди РИК да приключи работа – 2 септември.
24rodopi.com
hard admin

*

Top