Доган: Колеги, аз дадох пример за обновление, следва и други да го сторят!

Картина, озаглавена „Учителя на костенурките” и копие на боен кораб са подарили на Ахмед Доган бившите депутати на ДПС. На честването на рождения ден в столичния квартал „Бояна” преди три дни бяха и кърджалийски кметове.
В обръщението си към гостите почетният председател на ДПС благодарил за даровете  и пожеланията, а после отправил послание, че „трябва да се запази демокрацията и се налага пълна мобилизация, за да не се допуска държавата да бъде управлявана отново от мутри”.
Доган е призовал дългогодишните депутати да се откажат от състезанието за Избори`2013. Както първи 24rodopi писа, той смята, че Ремзи Осман, Юнал Лютви и други парламентарни ветерани трябва да отстъпят местата си в кандидат-депутатските листи на други лица.
 
Ето какво още е казал Доган:
„Колеги, обръщам се към вас с едно послание: първо, пълна мобилизация на изборите и второ – промяна.
Пълната мобилизация на изборите е нужна, за да съхраним постигнатото и да му вдъхнем нови хоризонти. Да покажем правилността на модела на ДПС, изразяващ се в това да се даде шанс на толерантността като събирателна на другостта. Тоест, тезата за другостта би следвало да представлява като краен продукт хармонията на различието, а не да се търси противопоставянето по тази линия.
В този план ДПС е била и ще бъде партията, която дава ярък пример как различията могат да бъдат база за едно хармонично единство и то в контекста на общочовешките ценности. Затова сега, когато на практика се вижда, че демокрацията все още е в опасност, ние сме длъжни да реагираме с пълния потенциал на колективното тяло да ДПС.
Промяната, колеги, е другото ми послание към вас. Днес езикът на улицата показва динамиката на процесите в обществото. А то иска обновление. Ето аз дадох пример за това и считам, че и други от нас следва да го сторят.
Иначе ще сме неадекватни към повелята на времето, а това на политически език означава край.
Парламента и парламентаризма далеч не са върха на това, което може да постигне човек в развитието си. Има и много други опции и големи предизвикателства, стига да си достигнал нивото да го осъзнаеш.
Аз съм особено благодарен на моите колеги от научните среди, които са тук тази вечер и заедно с тях в близко бъдеще ще покажем, че за мен предизвикателството да твориш “бъдеще” далеч не е изчерпано.
Затова и ДПС трябва да има своя адаптивен отговор на промяната, която се иска от хората, иначе сме обречени.
В политиката не бива да страдаме от сантименти. За всичките си години аз считам, че не съм позволявал на себе си да имам приятели в нея. Пожелавам и на г-н Местан да бъде също такъв. Защото приятелството предполага сантименти към определени хора, а това рано или късно от своя страна води до недоволство от други.
Аз знам, че ние сме изключително здрава организация и първи дадохме чрез моето оттегляне знака за промяна и в ДПС, и в този план тази промяна ще продължи.
Пожелавам на ДПС на следващите избори да се представи стабилно и да симетрира политическите си тези в творенето на реалности, които да са от полза на цялото общество.”

Вглеждайки се в подаръците – картината „Учителя и костенурките” и макета на боен кораб, Доган каза: „Хм, гледайки кораба и картината, искам да кажа, че политиката е донякъде и изкуство да маневрираш между бойните умения и философското мълчаливо изразяване на костенурката.”

hard admin

*

Top