Доган организира олимпиада на етносите! От ДПС са категорични: Никой от нашите не е преминал в партията на Касим Дал

ДПС ще прави олимпиада на етносите, а най-добрите състави ще подгряват предизборната кампания на движението, гласи стратегията на “Стамболийски” 45А за Избори`2013.

Идеята на конкурса “Букет – България в усмивките и в културата на етносите и на толерантността” е да събере уникалните традиции, ще има и състезание за писане на стихове на турски език.

“Участието в предизборната кампания ще е възможност самодейните състави да се изявят пред многохилядна публика. А и е криза”, каза зам.-шефът на ДПС Рушен Риза. За победителите в олимпиадата ще има парични награди, както и екскурзии в чужбина.

Днес партията на Ахмед Доган навършва 22 г. Рожденият ден ще бъде отбелязан в цялата страна – Варна, Силистра, Търговище, Русе и др. Лидерът Ахмед Доган е в София и не планира да пътува, разказаха от обкръжението му. За първи път за новата година той събира председателския съвет на 7 януари. На него ще обсъдят парламентарните избори. Зам.-шефът на ДПС Лютви Местан вече обяви, че след вота трябва да се състави експертно правителство, с най-добрите кадри на всички партии, без те задължително да са партийни фигури. На Ивановден шефовете в ДПС ще дадат старт на преговорите по вота на недоверие на правителството. Ще бистрят и предстоящата на 19 януари национална конференция на ДПС. На нея Доган ще бъде преизбран за нов мандат. Вчера той бе номиниран за поста от структурите в Разград и Шумен. Подчинените му партийци ще са в напрежение до първия Централен съвет до март, на който Сокола ще посочи заместниците си и членовете на Централното оперативно бюро. Дотогава традиционно никой не знае със сигурност дали ще е пак шеф в партията.

Междувременно вчера апаратчици от новата партия на Касим Дал в Лудогорието обявиха пред “Стандарт”, че местни кметове на ДПС ще се влеят в редиците им. И така щели да “обезкостят” бастиони на Сокола преди изборите. По думите им вълна от млади и способни кадри на ДПС щяла да се влее в Народна партия “Свобода и достойнство” (НПСД). Дни преди Нова година кметове имали неформални срещи с лидерите на НПСД. И обещали да работят на изборите за Дал. “Всеки, който не е вредил на хората като част от Държавна сигурност или с корупционни схеми, е добре дошъл”, каза лидерът на НПСД Корман Исмаилов. И добави, че няма да приемат номенклатурата на ДПС.

От движението отричат за такава вълна. “Около 5000 депесари са на ръководни постове – кметове, общински съветници, местни партийни лидери и пр. Нито един от тях не е преминал към тази партия”, категоричен бе заместникът на Доган Рушен Риза, който отговаря за структурите на ДПС след изключването на Касим Дал.

 

На снимката: Пробивът на Касим Дал в Кърджалийско е в Ардинско, група активисти на ДПС от Бял извор и Диамандово преминаха към Касим Дал и обещаха 1 500 гласа за новата партия

hard admin

*

Top