Доган със знаков коментар на „Нашият герой – спасител“ – Бойко Борисов и връзката му с турския премиер!

В недочетения доклад на Ахмед Доган на Националната конференция на ДПС има изключително знакови моменти, които директно визират порочна връзка между българския премиер Бойко Борисов и турския министър-председател, обобщава „Афера”.
Ето част от ключовият анализ на Доган:
„Дотук добре. Машина на страха е конструирана по свой образ и подобие и е пусната в действие! И тя произвежда страха, но въпреки това „нашия герой – спасител” (бел. на “Афера” – визира се Бойко Борисов) не се чувства сигурен.
Той иска да бъде презастрахован и затова решава в приятелски порядък да се обърне към турския си колега от Анкара да му се притече на помощ с каквото може. И естествено колегата му от Анкара откликва положително. Не искам да коментирам поведението на чужди премиери от коректност, въпреки че имам морално основание за това.  Искам само да припомня на „нашия герой спасител”, тъй като не обича да чете и хабер си няма от история, че няма нищо ново под слънцето на историята. Затова той вероятно не знае, че така влиза в странни отношения, които имат аналогични модели в историята на Балканите (бел. на “Афера” – тук Доган визира как в историческия план някои са се молели на турския султан и след това са паднали под турско робство).
В доклада си още Доган казва, че първият проблем на България е категоричното възстановяване на демокрацията! „Диктаторите не разбират от базови ценности, но те по-добре от нас усещат микрофоните, камерите и силовите инструменти и всичко, което е принуда и рекет.  Могат да ти вземат бизнеса и ти трябва да благодариш, могат да те компрометират в медиите и ти да не се познаеш в огледалото, могат да фалират държавата, но диктаторите като „нашия спасител” са страхливи”.
hard admin

*

Top