Дора Христова: недопустимо е Дал да дава оценки на СДС

„Категорично заявяваме, че опитите на Касим Дал да дава оценки и реди листата на СДС са недопустими. Затова разговорите с него са прекратени и условията му определени от НС като неприемливи”. Това обяви в официално изявление председателят на СДС в Кърджали Дора Христова.

„Демографските процеси в страната и Кърджали предполагат нов тип политическо поведение на националните ръководства. Ние демократите в СДС считаме, че този модел на толерантност трябва да тръгне от Кърджали. Доказали сме, че можем да подкрепим кандидатура за кмет, независимо от етническа принадлежност. Не спекулираме с българския националистически вот, за да печелим гласовете на омразата.

На 22 март 2013 година (б. р. – вероятно става дума за друга дата) 6 десни партии, обединени в „Десен съюз” връчихме кандидатурата ни за заместник кмет на община Кърджали, защото моделът на заедност изисква и от страна на ДПС да гарантира участието на българи в местната власт, чрез политическо партньорство.

Ние категорично заявяваме, че опитите на Касим Дал да дава оценки и реди листата на СДС са недопустими. Затова разговорите с него са прекратени и условията му определени от НС като неприемливи.

Всяка спекулация с ясната позиция на СДС – Кърджали за участие в местната власт и демократичния начин на определяне на кандидатурите за листа на парламентарните избори ще считаме за евтина политическа пропаганда на икономически зависими кръгове.

В защита на гражданските искания политическите лидери на СДС – Кърджали няма да присъстват в листите, като на събрания по кварталите ще определим представителите на гражданите.

Листата на истинските демократи в страната ще се нарича Съюз на демократичните сили и ще включва традиционните партньори на СДС като пример за очаквано обединение на българските граждани”, се казва още в позицията на Общинския съвет на СДС.

hard admin

*

Top