До дни най-дългата улица в Момчилград ще е с нов асфалт

След приключването на Водния цикъл, загубите на вода ще намалеят с 50 на сто

Най-дългата улица в Момчилград, която преди година беше разкопана за полагането на новите водопроводи и канализация по Водния цикъл, ще бъде изцяло асфалтирана до броени дни, обявиха от Общинската администрация. Вече напълно е обновена пътната артерия от кръстовището във входа на града до района на Градския съд. При добри атмосферни условия преасфалтирането на останалия участък от улицата трябва да стане факт в рамките на тази седмица.

Значимостта на уличната мрежа, за чийто ремонт Община Момчилград намери решение чрез кандидатстване с проект за рехабилитация на улици, се определя не само от гражданите, които живеят в съответните райони, но и от факта, че на тях са разположени важни обществени сгради.
Това е тринадесетата улица със сменени водопроводи и канали, която е изцяло асфалтирана, съобщи зам.-кметът и ръководител на водния проект инж. Севдалин Огнянов. С нови настилки по водния проект са още улиците „Сан Стефано”, „Хаджи Димитър”, „Шипка”, „26-ти декември”, „Войнишка”, „Йордан Йовков”, „Маказа”, „Васил Левски”, „9-ти септември”, „Братя Миладинови”, „Пирин” и „Огоста”.
Предстои асфалтиране на улиците „Кокиче” и „Пазарска”. Ремонтът се осъществява в рамките на Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.
„С асфалтирането на улица „Гюмюрджинска” значително ще се подобри цялостното състояние на пътната инфраструктура в града. Очакванията ни, след приключването на Водния цикъл, са загубите на вода по мрежата да намалеят с над 50 на сто. Новата водоснабдителна и канализационна мрежа ще реши проблемите ни за 50 години напред”, категоричен е кметът на общината Акиф Акиф.
24rodopi.com
hard admin

*

Top