До март баба Фатме от Конче ще има нов дом

Изгорялата къща в момчилградското село Конче ще бъде изцяло възстановена до началото на март след нелепия пожар, оставил семейството на баба Фатме без дом. Община Момчилград организира дарителска кампания за събиране на средства в помощ на бедстващото семейство. Доброволческата акция придоби обществена популярност и получи подкрепата на стотици жители от територията на общината.
След публикациите на 24rodopi.com, в кампанията се включиха и много нашенци, които живеят в Швеция, Холандия и други страни в Западна Европа.
Кметът на село Конче Себахтин Кадир си спомня за фаталния за семейството 14 септември с думите: „След като видях къщата на баба Фатме в пламъци, заедно със съседи се втурнахме да потушим огъня. Пожарът пламна двадесетина дни след смъртта на 19-годишния й внук, починал от токов удар, а шокът у нас все още продължаваше.” Отбелязва, че комшулукът в селото е за пример, след като комшии помагат на баба Фатме и семейството й с каквото могат. Включили се в строителните дейности, основите и стените на къщата до голяма степен са издигнати с техни усилия. Баба Фатме не може да опише чувствата си от добрите дела и грижи на познати и непознати, протегнали й ръка в най-трудния момент от живота.
Кметът Себахтин Кадир споделя, че поддържа постоянна телефонна връзка с с общинския кмет Акиф Акиф за ремонта на срутената къща. „През почивните дни г-н Акиф редовно посещава временния дом на баба Фатме, както и следи дейностите по строителството”, заявява Себахтин Халил.
„Трагедията на едно семейство обедини граждани, институции и бизнесмени да протегнат ръка на хора в беда. За пореден път момчилградчани доказват, че са широко скроени в името на добрите дела”, заявява Акиф Акиф. Той отправи най-сърдечни благодарности на всички граждани и фирми, присъединили се към благотворителната кауза.
Очакванията са при благоприятни климатични условия баба Фатме и близките й да се преместят в дома им най-късно до края на февруари  – началото на март.
Средства се даряват по дарителската сметка в D Commerce Bank, Bulgaria : 
Hyuryu Osman Halil 
IBAN: BG 56 DEMI 9201000108447 ; BIC: DEMIBGSF ;
hard admin

One Comment;

  1. пожарогасители- сервиз said:

    Изключително жестока е първата снима от която се вижда целият този пожар,който е оставил жената без дом.Много е тъжно и тежко и дори не искам и да си представям какво е да седиш и да гледаш как всичко в което си влагал парите си и живота си просто си отива, а ти да не можеш да сториш нищо.Имала е тежка съдба,как и внукът и още дете си е отишъл от токов удър.Силна жена,която крие в душата си огромна болка и в това няма съмнение.Дано новият й дом поне и донесе малко спокойствие.

*

Top