ДПС агитира за Калфин

Раздор в редиците на най-голямата и влиятелна изселническа организация на нашенци в Турция е в разгара си. От тази седмица
„Балгьоч” започна да агитира за кандидат-президента на БСП Ивайло Калфин чрез официалната си интернет страница. Организацията призовава членовете си в неделя, на президентските избори, да гласуват за Ивайло Калфин, а на местния вот призивът на „Балгьоч” е за ДПС.
Активните членове на изселническата организация също така агитират и сред изселниците в Бурса, Истанбул, Измир и други градове. Точно това не се хареса на някои членове от Управителния съвет на”Балгьоч” заради откритата подкрепа за кандидата на БСП. Вчера един от тях обяви, че напуска Управителния съвет. Ръдван Тюменоглу, заяви, че не иска да се „намира под един покрив с хора, които агитират за Калфин” и по тази причина се оттегля. Очакват се и други оставки.
Недоволните от управлението на „Балгьоч”, а така също и част от хилядите нейни редови членове са склонни да подкрепят не Калфин, а кандидат-президента на Национално движение "Единство" Сали Шабан.

Гласуваш за Калфин, печелиш ДПС =-O

Спасов

*

Top