ДПС в Бял извор и Диамандово поискаха временна отмяна на решението за детската градина, Ресми Мурад отива на среща с родителите с добра новина

Местните структури на ДПС в село Бял извор и в квартал „Диамандово“ се намесиха в сагата за оставане на изнесената група в кв. „Диамандово“, която е към ЦДГ „Мир” – с Бял извор.
С оглед на създалото се напрежение, те написаха писмо до кмета на община Ардино Ресми Мурад, с копие до ЦС на ДПС.
„За да могат да се развиват правилно и нормално децата, те трябва да бъдат в отделни групи и заедно със своите връстници. По този начин и работата на детските учителки ще бъде много по-добра и ползотворна. Уважаваме кмета си и заставаме зад него, но и с оглед на това, че самите родители не осъзнават този вариант като по добър за децата си и създалото се напрежение сред хората, както и политизирането чрез намесата на партийни членове, общински съветници и депутат от друга партия, ние местните структури на ДПС също се намесваме в създалата се ситуация с предложение за временна отмяна на решението на кмета на община Ардино Ресми Мурад, както и с искане до ЦС на ДПС за запознаване и анализиране на проблема и защита на нашето предложение към кмета на общината”, се казва в писмото на местните структури.
Кметът на Ардино Ресми Мурад ще се срещне с родителите в сградата на бившата детска градина в кв. „Диамандово“ на 12 октомври от 12:00 часа, за да съобщи решението си за оставане на групата и да проведе разговор с родителите.
„Надяваме се взетото решение да задоволи исканията на родителите и жителите на кв. „Диамандово“, както и да покаже, че ДПС – Бял извор и ДПС – Диамандово не са безучастни към исканията им“, се казва в съобщението.
Ахмед Ахмедов
hard admin

*

Top