ДПС в Източните Родопи: Владко Панайотов – Не, Емине Гюлестан – Да

Структурите на ДПС в Източните Родопи снеха доверието от евродепутата Владко Панайотов и не искат той да попадне в листата на ДПС с кандидатите за новия Европейски парламент. Активистите на движението предлагат на избираемо място да бъда Емине Гюлестан от Момчилград, която в момента е съветник във Външно министерство. Това разкриха за 24rodopi.com източници от централата на ДПС.
Мандатът на преподавателя от Минно-геоложкия институт няма да се запомни с нищо полезно за регион Кърджали, откъдето той бе номиниран за предишните избори. Панайотов дори обеща откриване на фабрика в Кърджали от белгийски инвеститори, но това не се случи.
Емине Гюлестан е родена на 3-ти април 1986 година в Момчилград. Завършила е Балканистика и Международни отношения в Американския университет в България. Има магистърска степен Международни отношения от Дипломатическата академия във Виена.
Стажувала е в ОССЕ във Виена и Комитета на регионите в Брюксел.
Интересите й включват изучаване на културата и историята на народите от целия балкански регион. Владее английски, гръцки и турски език.
На предишните избори Емине Гюлестан пак беше кандидат за евродепутат от ДПС, но бе поставена на 10-то място в изборната листа.
Лидерът на ДПС Лютви Местан ще обяви имената на кандидатите за евродепутати на Движението на 20 април.
hard admin

*

Top